Ana Sayfa > Çorbalar > Kış Çorbası

(Kış Çorbası nasıl yapılır)

Kış Çorbası için kullanılan malzemeler :
1,5 çay bardağı nohut
1 çay bardağı pirinç
2 soğan
yarım su bardağı yeşil mercimek
6 su bardağı su
100 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
tuz

Tarifi :
Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip, haşlayın ve süzün. Pirinç ve mercimeği yıkayıp süzün. 6 bardak suyu tencerede kaynatın. Nohut, pirinç ve mercimeği ilave edip kısık ateşte pişirin.

Soğanları soyup ince doğrayın. Tereyağını eritip, soğanları pembeleştirin. Kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Mısırunu, kurunane, tuz ve toz biberi ekleyip, 2-3 dakika pişirin.

Ateşten alıp, çorbaya ilave edin ve karıştırarak 5 dakika daha pişirin.

İsteğe göre, taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Nisan 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.