Ana Sayfa > Çorbalar > Kremalı Havuç Çorbası

(Kremalı Havuç Çorbası nasıl yapılır)

Kremalı Havuç Çorbası için kullanılan malzemeler :
3 orta boy havuç
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
4 su bardağı su
tuz
nane

Tarifi :
Havuçları rendeleyin, soğanları ince doğrayın. İkisini biraz yağda kavurun. Tereyağını eritip, unu ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.

Karıştırmaya ara vermeden, sütü azar azar ilave edin. Su ve tuz ekleyip, karıştırın. Kaynamaya başlayınca, ateşi kısın, havuçlu karışımı ekleyip 15-20 dakika pişirin.

Nane serpip sıcak olarak servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Nisan 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.