Ayva Reçeli için kullanılan malzemeler :
1 kg. Ayva
5- 6 su bardağı şeker
1 limon suyu
Tarifi : Ayvayı dilimlenip soyun. Ortasını çıkarılıp, istenen biçimde doğrayın. Kabuklarını ve ortalarını 2- 3 bardak su ile kaynatıp suyunu alın. Ayvalar bu su ile yumuşayıncaya kadar iyice haşlayın. Suyunu süzmeyin. Sonra şeker koyup kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kaynatın. Limon suyu ilave edin ve ateşten alın. Ilıyınca kavanozlara boşaltın.
Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır:
Bir çorba kaşığı reçel suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur, kaynatmağa devam edilir.
Ayva reçelinin renginin pembe olması için yavaş yavaş kaynatmalıdır.
Yemeğin mevsimi : Yaz Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 10
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 09 Mayıs 2009