Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Nohut Mücveri

(Nohut Mücveri nasıl yapılır)

Nohut Mücveri için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı haşlanmış nohut
2 soğan
1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1-2 adet dolmalık kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
tuz, kırmızı biber, tuzot

Tarifi :
Nohut, soğan, kirmizi biber ve sarimsakları mutfak robotuna koyup baharatlarını da ekleyip püre haline gelecek şekilde ezilmelerini sağlayın. Kabartma tozu ve unu ekleyip robotu tekrar çalıştırın. Dereotu ve maydonozu ayıklayıp yaprak kısımlarını ince kıyıp karisima ilave edin. Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar un ve zeytinyağını ekleyin. Karışımı bir kaba alıp, üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.

Tavada ayçiçek yağını kızdırın ve karışımdan çorba kaşığı yada elinizle alıp, şekillendirip kızgın yağa atın. Her iki tarafı altın sarısı renk alıncaya dek kızartın ve bir kağıt havlunun üzerine alın. Kalanı da aynı şeklide pişirip dereotu ile süsleyip, servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 31 Mayıs 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.