Ana Sayfa > Tatlılar > Ev Baklavası

(Ev Baklavası nasıl yapılır)

Ev Baklavası için kullanılan malzemeler :
Hamuru için:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un

üzeri için:
400 gr tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ

İçi için:
4 su bardağı ince dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker

Şerbeti için:
5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
hamuru açmak için buğday nişastası

Tarifi :
Hamur için un elenir ve tüm malzemeler kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert olacak şekilde yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır yaklaşık 90 -100 tane beze çıkmaktadır ve her kat için 10 tane beze kullanılır. Öncelikle her beze nişasta ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve 10 tanesi üst üste dizilir ve büyük yuvarlak tepsi boyutuna gelene kadar hepsi birlite merdane ile tekrar açılır ve tepsiye serilir. Üzerine dövülmüş ceviz ve tozşekerli karışımdan serpilir ve diğer bezeler için de aynı işlemler tekrarlanır yaklaşık 9-10 kat olacaktır.

En son kat da serildikten sonra baklava kesilir. Kesim için ister kare ister baklava ya da diktörtgen şekil verebilirsiniz.

Tereyağ ve sıvıyağ bir tencerede iyice kızdırılır. Kaynar haldeyken kepçeyle yavaşça baklavanın üzerine gezdirilir. Yağını tamamen çektirdikten sonra 130-140 derece fırında içinin iyice pişmesi için yavaş yavaş pişirilir. Eğer fırınınız dereceli değilse fırını 10 dakika kadar açıp 5 dakika kadar kapatarak fazla ısınmasına engel olarak hafif bir ısıda pişirebilirsiniz.

Baklavanın üzeri iyice kızardıktan sonra fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Bu sırada şerbeti hazırlanır. Su ve şeker kaynatılır kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişirildikten sonra 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir ve ateşten alınır. Şerbet 15-20 dakika bekletilir ve baklava soğuk şerbet sıcak iken kepçe ile yavaş yavaş üzerine dökülür. 1 gece bekletildikten sonra şerbetini iyice emecektir ve servise hazır olacaktır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.