Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > İç Pilavlı Tavuk Rulo

(İç Pilavlı Tavuk Rulo nasıl yapılır)

İç Pilavlı Tavuk Rulo için kullanılan malzemeler :
6 adet ince açılmış tavuk bonfile

İçi İçin:
1 su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel Sos:
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz

Üzerine Sürmek İçin:
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı salça
yarım çay bardağı su

Tarifi :
Pirinç sıcak su ve 2 yemek kaşığı tuz ile ıslatılıp yarım saat bekletilir. Pirinç iyice durulanır. Tencereye sıvıyağ koyulup dolmalık fıstıklar kavrulur. Üzerine pirinç, kuş üzümü yenibahar, karabiber, tuz ilave edilip 2 dakika daha kavrulup 1.5 su bardağı soğuk su ilave edilip suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir.

Pilav biraz soğuduktan sonra ince açılmış bonfilelerin içine pilav koyulup rulo şeklinde uçları büzülerek kapatılır. Tavukların fırında pişerken açılmamaları için birleşim yerleri aşağıda kalacak şekilde fırın tepsisine dizilir.

Kırmızı toz biber, salça ve sudan karıştırarak sos hazırlanır ve tavukların üzerine sürülür ve kızgın fırında 20-25 dakika pişirilir.

Fırından çıkmasına yakın küçük bir tavada tereyağda un kavrulur, süt ilave edilerek koyu kıvamlı beşamel sos hazırlanır. Fırından çıkarılan tavukların üzerine beşamel sos dökülür ve tekrar fırına verilir. 5 dakika daha pişirilip sıcak servise hazırlanır.

Not:Beşamel sosu sevmiyorsanız yapmasanız da olur ama tavuklar çok kuru kalacaktır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.