Ana Sayfa > Tatlılar > Osmanlı Usulü Keşkül

(Osmanlı Usulü Keşkül nasıl yapılır)

Osmanlı Usulü Keşkül için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
30 gram çekilmiş badem
50 gr çekilmiş antep fıstığı
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi


Tarifi :
Sütün içine badem, fıstık ve pirinç unu ilave edilerek çırpıcı telle dibinin tutmaması ve kıvamının iyi olması için karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca içerisine toz şeker, Hindistan cevizi ilave edilir ve 5 dakika daha karıştırarak kaynamaya devam edilir. Sıcakken hemen kaplara boşaltılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.