Ana Sayfa > Et Yemekleri > Gülaş

(Gülaş nasıl yapılır)

Gülaş için kullanılan malzemeler :
1 kg dana eti (kemiksiz)
2 çorba kaşığı kırmızı biber (tatlı)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1 fincan sıvı yağ
3 soğan
6 patates
2 domates
tuz
karabiber

Tarifi :
Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkarın ve tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanı soyup ince ince kıyın. Etin fazla yağları ve sinirlerini aldıktan sonra küp şeklinde parçalara bölün (kişi başı dört adet). Daha sonra kestiğiniz etleri bir tencerede sıvıyağda pişirmeye başlayın. Etlerin suyu çekinceye kadar kavurun ve soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavurun. Sırasıyla domates, salça, un, kırmızı biber (paprika) ve tuz ilave edip 1 litre (5 su bardağı) su katın. Bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 1-1,5 saat pişirin. Pişme esnasında yemeğin dibe yapışmaması için ara sıra karıştırın. Yemek piştiğinde, sosun kıvamı çorba koyuluğunda olmalıdır. Gülaş yemeğini haşlanmış patatesle birlikte servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.