Ana Sayfa > Et Yemekleri > İşkembeli Nohut Yahnisi

(İşkembeli Nohut Yahnisi nasıl yapılır)

İşkembeli Nohut Yahnisi için kullanılan malzemeler :
700 gr İşkembe
2 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
1 domates
4 sivri biber
tuz
karabiber

Tarifi :
İşkembeyi temizleyip ılık suyla iyice yıkayın. Tencerede üzerini iki parmak geçene kadar su doldurun. Bir taşım kaynattıktan sonra süzüp yıkayın ve tekrar üzerini dört parmak geçene kadar soğuk su doldurun. İçine aromatik malzeme olarak, bir adet parçalanmış soğan, üç diş sarmısak, yarım limon suyu, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyin. 2-4 saat arası (yumuşayana kadar) yavaş yavaş kaynatın. Pişerken suyu eksilirse, su ilave edin ve üzerinde oluşan köpükleri alın.

Bir gün önceden ıslattığınız nohutu yıkayıp bir tencereye koyun. Üzerini iki parmak geçene kadar soğuk su doldurup bir taşım kaynatın ve süzün. Tekrar üzerini dört parmak geçene kadar soğuk su doldurup kapağını kapatın. Yavaş yavaş kaynatarak bir saat civarında, nohutlar yumuşayana kadar pişirin ve sonra süzün. İki adet soğanı soyup ince ince doğrayın. Sivri biberi temizleyip yuvarlak şekilde dilimleyin. Dmatesi soyduktan sonra fındık büyüklüğünde kesin. İşkembeyi sudan alarak 3 cm uzunluğunda ve 1 cm eninde parçalara doğrayın. Diğer bir yanda bir tencerede soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Sivri biber, domates ve salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun. Nohut, işkembe, tuz, biber ve bir litre (beş su bardağı) işkembe suyu ilave edip yavaş yavaş 20 dakika kaynatın.

Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.