Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Simit Kebabı

(Simit Kebabı nasıl yapılır)

Simit Kebabı için kullanılan malzemeler :
½ su bardağı bulgur
500 gr. az yağlı kıyma
2 adet soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ su bardağı su
2 yemek kaşığı nane
karabiber
kimyon
yenibahar

Tarifi :
Bulguru geniş bir kaba koyup üzerine sıcak suyu gezdirin. Soğan, sarımsak, salça ve baharatlar eklenip yoğurulur.

Elinizle yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp çöp şişlere geçirin. Şişleri içinden çekip çıkartıp boşluklar oluşturun ve tepsiye dizin.

Tabakata soğan ve pideyle servis edilebilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.