Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Sarmaiçi ( KISIR)

(Sarmaiçi ( KISIR) nasıl yapılır)

Sarmaiçi ( KISIR) için kullanılan malzemeler :
2 büyük su bardağı ince çekilmiş bulgur
1 Çorba kaşığı salça
1 büyük domates
1 yemek kaşığı salça
1 bağ taze soğan (yoksa 3-4 kuru soğan ile de harika oluyor)
1 demet maydanoz,
7-8 yaprak donranmış taze nane
yarım çay bardağı nar ekşisi
1 orta su bardağı zeytinyağı
tuz
kimyon
göbek marul,
haşlanmış lahana veya asma yaprağı


Tarifi :
Bulgur bir geniş tepsiye konur ve domatesler doğranır, biraz tuz ve kimyon konularak hafif yoğrulur. Bulgur biraz yumuşayınca salça biber konulur ve bir tas yardımıyla ara ara sulandırılarak yoğrulur (daha lezzetli olur). Bulgur tanelerinin belirginliği yok olmayana kadar yoğrulur, ardından nar ekşisi konur ve tekrar yoğrulur. Doğranmış soğan,maydonoz nane ve göbek marulunu ekleyerek parmak aralarıyla ezmeden karıştırın, sonra zeytinyağını ekleyin ve yine parmak aralarıyla karıştırın. Servis tabağına koyup yanında da haşlanmış lahana veya asma yaprağıyla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Sahanda yumurta ile de çok lezzetli olur
Kaç Kişilik : 7

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.