Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Patlican Yogurtlama

(Patlican Yogurtlama nasıl yapılır)

Patlican Yogurtlama için kullanılan malzemeler :
5 patlıcan
300 gr.süzme yoğurt
2-3 diş dövülmüş sarımsak
biraz tuz
kuru nane
toz biber
tereyağı

Tarifi :
Patlıcanlar ister evde fırınlanır, ister tandırda ister mangalda güzelcene közlenir. Kabukları soyulur ve çatalla püre haline getirilir. Çukur bir kapta süzme yoğurda yedirilir. Sarımsak ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Tabağa yaydıktan sonra üstüne ister biraz zeytinyağı gezdirilir, yada küçük bir tavada tereyağı ile toz biberi koyarak bir sos hazırlanıp üstüne gezdirilir ardından kuru nane serpilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : isteğe bağlı olarak kavrulmuş yağsız et ile yenebilir.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.