Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Arap Kebabı

(Arap Kebabı nasıl yapılır)

Arap Kebabı için kullanılan malzemeler :
250 gr koyun kıyması
250 gr kırmızı taze biber
3 orta boy soğan
2 adet domates
yarım tatlı kaşığı domates salçası
1 demet doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
küçük çay bardağı zeytinyağı

Tarifi :
Kıyma bir tencerede, hafif ateşte suyu çekilinceye kadar kavrulur. Yağı, tuzu ilave edilir. İnce doğranmış soğan ve kırmızı biber kıymaya karıştırılır, hafifçe öldürülür. Daha sonra kabuğu soyulmuş, küçük doğranmış domatesler ve salça tencereye ilave edilir. Hepsi karıştırılıp orta ateşte pişmeye bırakılır. Ateşten indirilmeden önce karabiber ve ince doğranmış maydanoz konulur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Çiğ köfteyle beraber de servis yapılabilir.
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.