Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Ekşileme ( Babagannuç)

(Ekşileme ( Babagannuç) nasıl yapılır)

Ekşileme ( Babagannuç) için kullanılan malzemeler :
1 kg iri patlıcan
3-4 adet yeşil biber
zeytinyağı
1 baş soğan
1 domates
nar ekşisi
maydonoz
tuz

Tarifi :
Patlıcanlar ,domatesler ve biberler ateşte közlenip iyice piştikten sonra kabukları soyulup sadece patlıcanlar püre haline getirilir. İnce doğranmış soğan elle iyice öldürülür.

Patlıcanlar karıştırılır. Küçük doğranan domates ve biberler ,eklenerek karıştırılır. Nar ekşisi, zeytinyağı ilave edilir. Hepsi karıştırılarak maydonozla süslenir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Adana kebap yerken yanında meze olarak yenir
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.