Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Ekşi Aşı

(Ekşi Aşı nasıl yapılır)

Ekşi Aşı için kullanılan malzemeler :
1/2 kg patlıcan (arzuya göre havuç, kabak)
1 kg. domates
1.5 yemek kaşığı margarin
1 baş soğan
2-3 dilim sarımsak
1 yatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı salça
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nane

Tarifi :
Soğan ve sarımsak yağda sarartılıp kabukları soyulup ve doğranmış patlıcan ilave edilerek hepsi birlikte ateşte öldürülür. Domatesin kabuğu soyulup, bir bardak suda eritilen un ve nar ekşisiyle süzgeçten geçirilir. Şeker, tuz ve 4 bardak su ilave edilerek bütün malzemeyle beraber pişirilir.Arzu edilirse karpuz suyu veya üzüm suyu kullanılabilir.

Köftesi:
Oruk köftesinden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içi parmakla oyularak mekik şekli verilir. İç yağı (margarin) makinede püre haline gitirilerek , tuz ve nane ilavesiyle oyulan oruk köftelerin içine azar azar konup ağzı kapatılır. Kaynayan çorba suyunun içine atılıp pişinceye kadar kaynatılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.