Ana Sayfa > Et Yemekleri > Et Dolması

(Et Dolması nasıl yapılır)

Et Dolması için kullanılan malzemeler :
1 kg. temizlenip 8 cmlik bonfile (Antakya'da eskiden buttan çıkan yumru etle yapılırdı. )
150 gr yemeklik yağ
2 yemek kaşığı salça

içi
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı çam fıstığı
100 gr. yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Bonfileler sivri uçlu bir bıçakla dikine olarak 1 cm çapında oyulur. Hazırlanan içi oyulan kısma doldurulur, ağızları dikilir, kızgın yağda kızartılır. Etler yağdan çıkartılıp bir tarafa alınır. Kalan yağın içine suda eritilmiş salça ve baharat kayularak kaynatılır. Kaynarken etler ilave edilir ve suyu tamamen çekilir. İplikleri çıkartılır ve servis tabağına alınır. Tenceredeki yağlı salça, üzerine dökülür.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.