Ana Sayfa > Tatlılar > Milföy Sarması

(Milföy Sarması nasıl yapılır)

Milföy Sarması için kullanılan malzemeler :
1 paket milföy hamuru
küçük bir kase ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta akı

ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Tarifi :
Fındık,yumurta ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Milföyeleri merdaneyle açıp içine harcı koyup kapatın. Üçer cm uzunluğunda kesip tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Bir kap içinde şeker,su ve limon suyunu kaynatıp, soğuyunca milföyelerin üzerine dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.