Milföy Sarması için kullanılan malzemeler :
1 paket milföy hamuru
küçük bir kase ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta akı
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tarifi : Fındık,yumurta ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Milföyeleri merdaneyle açıp içine harcı koyup kapatın. Üçer cm uzunluğunda kesip tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Bir kap içinde şeker,su ve limon suyunu kaynatıp, soğuyunca milföyelerin üzerine dökün.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003