Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kömeç

(Kömeç nasıl yapılır)

Kömeç için kullanılan malzemeler :
1 kg. kömeç
1/2 bardak zeytinyağı
4 orta soğan
1 dolu kaşık bulgur
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı şeker

Tarifi :
Kömeç ayıklanıp yıkanır. Suyu süzülür, diğer tarafta soğanlar halka halka doğranır. Soğan saratılıp, kırmızı toz biber, zeytin yağı, bulgur ve tuz tencereye konularak susuz ince ateşte pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : yoğurtla karıştırıp yenebilir
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.