Ana Sayfa > Tatlılar > Cevizli Kadayıf

(Cevizli Kadayıf nasıl yapılır)

Cevizli Kadayıf için kullanılan malzemeler :
10 adet uzun kadayıf (taş kadayıf)
300 gr. ceviz içi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı susam yağı (şıllığan)
şurubu
3 bardak su
4 bardak şeker

Tarifi :
Ceviz şekerle dövülüp susam yağı karıştırılır ve kadayıfların içine konup sarılır. Bir tabağa açılmayacak şekilde dizilir. Şurup dökülür.

Not: Eskiden şurup yerine, eritilip içine tarçın konulmuş pekmez kullanılırdı.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.