Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Nohutlu Bulgur Pilavı

(Nohutlu Bulgur Pilavı nasıl yapılır)

Nohutlu Bulgur Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı nohut
1 adet soğan
3 çorba kaşığı tereyağ
1 adet domates
150 gr tavuk eti
2 su bardağı bulgur
1 çay k. kırmızı biber
1 çay k. karabiber
1 çay k. tuz ve nane
5 su bardağı sıcak su

Tarifi :
Nohutu 1 gece suda bekletin. Sonra düdüklü tencerede 40 dakika pişirin. Domates ve soğanı yağla birlikte bir tencereye koyun. Bulguru, nohutu, baharatları ve sıcak suyu ekleyip pişirin.

Suyu çekilince üzerine temiz bir bez örtün. 20 dakika dinlendirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.