Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Külçe

(Külçe nasıl yapılır)

Külçe için kullanılan malzemeler :
hazır hamur ( miktarı isteğe bağlı)
yağ
çörekotu
şumra (anason)

Tarifi :
Mahalle fırınından alınan hamurlar küçük bezelere ayrılır. Bu bezeler ince bir şekilde açılarak, yağ, şumra ve çörekotu karışımı içerisine konur.

Mahalle fırınına verilen bu bezeler, küçük, ancak kalınca ekmekler şeklinde kızardığında fırından alınırlar.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Cevizli biberle tüketilmesi tavsiye edilir
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.