Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Zeytin Ötelemesi

(Zeytin Ötelemesi nasıl yapılır)

Zeytin Ötelemesi için kullanılan malzemeler :
yeşil zeytin
taze soğan
maydanoz
tuz
nar ekşisi
yeşil biber
kurutulmuş kırmızı biber
kuru soğan

Tarifi :
Kurutulmuş kırmızı biberler ıslatılır ve kabukları soyulur. İnce doğranmış soğanlar, tuz ve kırmızı biberler havanda dövülürler.

Zeytinlerin çekirdekleri ayıklanır. İnce kıyılmış taze soğanlar, dövülmüş biberler, iyice kıyılmış maydanozlar, zeytinler, tuz ve nar ekşisiyle birlikte karıştırılır. Üzerinden zeytinyağı gezdirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.