Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Kiremitte Balık

(Kiremitte Balık nasıl yapılır)

Kiremitte Balık için kullanılan malzemeler :
2 adet balık
5 tane domates
3-4 sivri biber
1 baş sarımsak
2 kaşık domates salçası
zeytinyağı
kekik
tuz
karabiber
kaşar peyniri

Tarifi :
Balıkların derileri ve kılçıktan temizlenir, yıkanır, filetolarına ayrılır. Filetolar 2-3 parçaya ayrılır. Zeytinyağına doğranmış sivri biber, küp küp doğranmış domatesler, tuz ve baharatlar eklenir. Dövülen sarımsaklar salça ile birlikte karışıma eklenerek balıkların üzerine dökülür. Bir süre pişirilir ve sıcak kiremit üzerine dökülür. En son üzerine kaşar peyniri rendelenir ve firma sürülür. Peynirler kızarınca sıcak olarak yenir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.