Ana Sayfa > Tatlılar > Pekmez Helvası

(Pekmez Helvası nasıl yapılır)

Pekmez Helvası için kullanılan malzemeler :
1/2 su bardağı tereyağı
250 gr un
1 su bardağı su
2 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı ceviz

Tarifi :
Yağı eritin ve unu tencereye ekleyin. Un hafif pembeleşinceye değin yaklaşık 15 dakika kavurun. Su ve pekmezi koyup karıştırarak katılaşıncaya değin 10 dakika kadar pişirin. Cevizi dövün ve karışıma ekleyip iyice karıştırın. Kaşıkla düzgün parçalara bölüp servis tabağına yerleştirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.