Ana Sayfa > Tatlılar > Karamela Armutlu Milföy

(Karamela Armutlu Milföy nasıl yapılır)

Karamela Armutlu Milföy için kullanılan malzemeler :
5 armut
5 yumurta sarısı
1 yumurta
10 yaprak milföy hamuru
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya

Tarifi :
Armutları soyduktan sonra ikiye kesin ve koçanlarını alın. Tencereye koyup üzerine 150 gr (1,5 çay bardağı) şeker ve bir su bardağı su ekleyin. Kapağını kapatarak 60 dakika civarında, armutlar yumuşayana kadar kaynatın ve sonra soğumaya bırakın. Pastanın kreması için ise, sütü çelik tencerede ısıtın. Başka bir kaba yumurta sarısını koyun ve 150 gr (1.5 çay bardağı) şeker ile vanilyayı ilave edin. Çırpma teliyle 4-5 dakika çırparak, yumurta sarısını beyazlaştırın ve içine un ilave edip karıştırın. Kaynar sütün yarısını harca dökerek telle karıştırıp elde ettiğiniz harcı tenceredeki kalan sütün içine dökün. Devamlı karıştırarak, 3-4 dakika pişirin (yumuşak bir hamur halini alır). Ocaktaki karışımı düz, çelik bir kaba boşaltın ve üzerine (kremanın üzerinin kurumaması için) pudra şekeri serpin.

10 cm karelik milföy hamurunun yapraklarını fırın tepsisine yerleştirin. Bir yumurtayı çırpıp fırçayla hamurların üzerine sürün ve 200 derecede ısıtılmış fırına vererek 15-20 dakika, hamurlar kızarana kadar pişirin.

Karamela için ise, bir çay bardağı şekeri bir tavaya koyup ocağa alın ve üzerine bir çorba kaşığı su ekleyin. Şekeri yakarak kahverengi bir hal alana kadar pişirin ve içine yarım çay bardağı su ilave ederek tekrar ateşe alın. Koyu bir şurup halini alana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın, donmamasına dikkat edin.

Börekleri ortadan ikiye ayırın ve alta gelen kısıma pasta kremasından iki kaşık koyarak düzeltin. Kremanın üzerine süzülmüş ve dilimlenmiş yarım armut yerleştirin. Armutun üzerine karameladan dökün. En üzerine böreğin ikinci kısmını kapak gibi yerleştirin. Diğer tatlılara da aynı işlemi yaparak servis edin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.