Ana Sayfa > Tatlılar > Gato

(Gato nasıl yapılır)

Gato için kullanılan malzemeler :
6 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 kahve fincanı erimiş margarin
1 çay bardağı çekilmiş badem (soyulmuş)
2 yemek kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
likör

Tarifi :
Yumurtaları, bir kap içinde 2 yemek kaşığı şekerle birlikte yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpın. İçine vanilya, badem, limon kabuğu, kakao ve erimiş yağ ilave ederek karıştırın. Yuvarlak bir fırın kalıbını yağladıktan sonra, hazırladığınız hamurun dörtte üçünü kalıba dökün. Keki orta hararetli fırında 30 – 40 dakika kadar pişirin.

Artan şekeri yarım bardak suyla koyu kıvama gelinceye kadar pişirin. 3 yumurta beyazını ise kar haline gelinceye kadar çırptıktan sonra hazırladığınız şurubu durmadan karıştırarak ilave edin. Ancak yarım su bardağı kadar şurubu bir kenara ayırın. Krema ılıdığı zaman yumuşatılmış margarini, biraz vanilya ile birlikte yavaş yavaş kremaya katın.

İstediğiniz çeşitteki bir likörden bir yemek kaşığı alıp, ayırdığınız şuruba katın. Pişirdiğiniz keki kalıptan çıkarıp likörlü şurupla ıslatın. Üstünü tamamen beyaz kremayla kapladıktan sonra kenarlarına yeşil fıstık yapıştırarak süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.