Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Baharatlı Sarmısaklı Tavuk

(Baharatlı Sarmısaklı Tavuk nasıl yapılır)

Baharatlı Sarmısaklı Tavuk için kullanılan malzemeler :
1 adet büyük boy tavuk
15 adet taze patates
8 adet orta boy domates
6 yemek kaşığı sıvıyağı
20 diş sarmısak
1 demet maydanoz
yarım demet taze nane
4 adet adaçayı yaprağı
1 yemek kaşığı taze biberiye
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Öncelikle tavuğu yıkayıp, kurulayalım ve üzerine tuzunu, karabiberini ekelim. Adaçaylarını tavuğun göğüs derisinin altına yerleştirip, kalan yeşilliği de incecik kıyalım ve tavuğun içine koyalım. Hazırladığımız bu tavuk butlarını mutfak ipliği ile birbirine bağlayalım ve fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım. Daha sonra sıvıyağı büyük bir tencerede kızdıralım ve tavuğu yağda çevirerek kızartalım. Sarmısağı diş diş ayırıp, soymadan tavuğun etrafına yerleştirelim. Kuru fesleğen ve varsa biberiyeyle tavuğumuzu lezzetlendirelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve 175 dereceye ayarlayıp, ısıttığımız fırının 2. rafında, 1 saat 30 dakika pişirelim. Tencereyi fırına koyacağımız için kulplarının ısıya dayanıklı olmasına dikkat edin. Değilse alüminyum folyo ile iyice sarın.

Son olarak, patatesleri yıkayıp, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayalım ve kabuklarını soyalım. Tavuğun pişme süresinin son 15 dakikasında dirice haşladğıımız patatesleri ve ortadan dörde böldüğümüz domatesleri de tavuğumuza ekleyelim. Pişen sebzeli tavuğu sıcak olarak parçalayarak servise sunalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.