Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Soğanlı Tart

(Soğanlı Tart nasıl yapılır)

Soğanlı Tart için kullanılan malzemeler :
hamur için :

155 gr un
155 gr tereyağ (küp şeklinde doğranmış)
4 çorba kaşığı buzlu su

diğer malzemeler :

1 kg soğan (ince kıyılmış)
45 gr tereyağ
1 çorba kaşığı z.yağı
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 küçük kutu krema
bir tutam muskat
60 gr rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber

Tarifi :
Derin bir kabın içerisine un ve tereyağını koyun. Parmak uçları ile iyice karıştırın. 4 çorba kaşığı su ekleyerek karıştırma işlemine devam edin (gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz).

Hazırladığınız hamuru top haline getirin ve şeffaf folyoya sarın. Buzdolabında 20 dakika dinlendirin
Daha sonra 26 cm çapındaki tart kalıbına hazırladığınız hamuru dağıtın ve tekrar buzdolabına koyun.

Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Hazırladığınız hamuru çatal ile deldikten sonra 10 dakika pişirin. Diğer tarafta kalın dipli bir tavada tereyağı ile z.yağını ısıtın. İnce kıyılmış soğanları arada bir karıştırarak 30-35 dakika kavurun. Üzerine üç kaşık unu serpiştirin 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Başka bir kabın içerisinde yumurta, krema ve muskatı iyice çırpın. Karışımı rendelenmiş peynirin yarısı ile soğuyan soğanların içerisine yavaş yavaş ekleyin.
Hazırladığınız karışımı önceden pişirdiğiniz hamurun üzerine yayın.

Ayırdığınız peynirleri de üzerine serpiştirerek önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın.

NOT: Bu reçete için sarı soğanlar uygundur. Ayrıca hamurun başarılı olabilmesi için soğuk su ve soğuk tereyağı kullanın. Çok fazla yoğurmayın,
tart kalıbına koyduktan sonra buzdolabında iyice soğutun.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.