Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Tempura

(Tempura nasıl yapılır)

Tempura için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı un
1 su bardağı buzlu su
3 temizlenmiş karides
1 uzun dilim havuç
2-3 dilim mantar
2-3 dilim kabak
1 temizlenmiş taze soğan
soya sosu
kızartma için sıvıyağ

Tarifi :
Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın. Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından karidesleri kızgın yağda kızartın.

Kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Yanında soya sosuyla birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.