Ana Sayfa > Tatlılar > Kızarmış Muz

(Kızarmış Muz nasıl yapılır)

Kızarmış Muz için kullanılan malzemeler :
8 adet milföy hamuru
4 adet muz
1-2 su bardağı bal
kızartmak için sıvıyağ
isteğe göre çamfıstığı yada badem

Tarifi :
Milföy hamurlarını dondurucudan çıkartıp yumuşaması için bir süre bekleyin. Muzları soyun ve 2 ye bölün (isteğe göre çatalla ezebilirsiniz).

Her milföye yarım dilim muz gelecek şekilde paylaştırın ve milföylerin uçlarını birleştirerek elinizde top yapın.

Kızgın ve bol yağda (kızartma tencereniz varsa daha iyi olur) nar gibi oluncaya dek kızartın. Pişen topları servis tabağına alın ve bolca bal ekleyip çam fıstığı serperek servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.