Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Barbunya

(Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Barbunya için kullanılan malzemeler :
1 kg. barbunya
3 adet oldun domates
2 yemek kaşığı salça
2 adet soğan
yarım su bardağı zeytinyağı
3 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
1 litre sıcak su
tuz
2 adet kesme şeker
3-4 adet sarımsak
yarım demet maydanoz

Tarifi :
Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayın. Domatesleri ve soğanları yemeklik, havuçları ve sarımsakları ise enine daireler oluşturacak şekilde ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencereye alın, soğanları ve havuçları ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyin ve 2–3 dakika karıştırarak eritin.
Barbunyaları ekleyek birkaç dakika karıştırın.
Sıcak suyu ilave edin, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Maydanozları bolsuda yıkayın, ince ince kıyın.

Yemeğinizi servis tabağına alın üzerine maydonozları ekleyin.Ilık yada soğuk servis yapın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.