Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Bamya

(Zeytinyağlı Bamya nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Bamya için kullanılan malzemeler :
1 kg bamya
2 adet orta boy soğan
2-3 adet büyük boy domates
yarım su bardağı sıvıyağ yada zeytinyağı
yarım limon suyu
3-4 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
su
tuz

Tarifi :
Bamyaların sap kısımlarını küçük ve keskin bir bıçakla huni şeklinde temizleyin. Soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun. Bamyayı ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda bamyanın hizasında su ekleyin ve hafifçe karıştırarak pişmeye bırakın.

Servis tabağına alın limon dilimleri ile süsleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.