Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Kabak Aşı

(Kabak Aşı nasıl yapılır)

Kabak Aşı için kullanılan malzemeler :
5–6 kabak
2 adet orta boy kuru soğan
2 domates
1 çay bardağı zeytinyağı
dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane,
yarım kahve fincanı pirinç
2 adet küp şeker
1–1,5 su bardağı sıcak su
tuz

Tarifi :
Soğanlar ve domateslerin kabukları soyularak yemeklik doğranır. Kabaklar soyulur ve önce enine dilimlenir sonrada her dilim ortadan 2’ye bölünür.

Soğanlar tencereye alınır, sıvıyağ, tuz ve şekeri eklenerek pembeleşene kadar kavrulur ve domatesler eklenir. Kabaklar eklenir ve karıştırılır.

Pirinçlerde eklenerek 2-3 kez daha karıştırılır. Yemeğe sıcak su eklenir kısık ateşte 20-25 dk. pişirilir. Taze dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane eklenerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.