Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Fırında Hellimli Patlıcan Dilimleri

(Fırında Hellimli Patlıcan Dilimleri nasıl yapılır)

Fırında Hellimli Patlıcan Dilimleri için kullanılan malzemeler :
2 adet küçük boy bostan patlıcanı
2 adet domates
1 küçük paket hellim peyniri
3 diş sarımsak
1 adet paprika (etli kırmızıbiber)
siyah zeytin (her patlıcan dilimine 1 adet)
zeytinyağı

Tarifi :
Patlıcanları yıkayın ve kabuklarını soymadan 1’er cm boyutlarında dilimleyin. Fırınlama işlemini yapana kadar tuzlu suda bekletin. Sarımsağı soyun, havanelinde dövün ve zeytinyağı ile karıştırın.

Fırınınızı en yüksek seviyeye ayarlayın ve ısıtın. Patlıcanları pişireceğiniz fırın tepsisini (ben porselen kullandım) bir fırça yardımı ile hazırladığınız karışımı sürerek yağlayın. Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve üzerilerin fırça yardım ile yağlayın, 7–8 dakika fırınlayın (çok kurumamasına dikkat edin).

Domatesleri ve hellim peynirini dilimleyin her patlıcanın üzerine 1 dilim domates, 1 ince dilim hellim gelecek şekilde dizin. Üzerini julyen doğradığınız biber dilimleri ve zeytinle süsleyin.

Hellim peynirleri iyice kızarana kadar pişirin, isteğe göre mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.