Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Domates Dolması

(Zeytinyağlı Domates Dolması nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Domates Dolması için kullanılan malzemeler :
8-10 adet orta boy domates
2 adet orta boy kuru soğan
maydanoz
1 tutam kuru nane
her domates için 1 çorba kaşığı pirinç
tuz
karabiber
kimyon
tarçın
1 su bardağı zeytinyağı

Tarifi :
Domatesleri yıkayın ve sap kısımlarından kapak gibi kesin, kaşık veya kabak oyacağı yardımı ile içini kabuk kısmına çok yaklaşmadan temizleyin. Domatesten çıkan içi sakın atmayın, rondodan geçirin. Soğanları rendeleyin, pirinci yıkayın ve süzün, maydanozu ince ince kıyın.

Tencereye sıvıyağı koyun ve rendelenmiş soğanları ekleyin, Küçük bir tutam tuz katarak kısık ateşte 1–2 kavurun. Soğanlar çok kavrulmadan pirinci ilave edin, birkaç kez karıştırın. Sırası ile ayırdığımız domates içini, maydanoz, nane, karabiber, kimyon, tarçını ve tuzu ekleyerek tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın. Üzerine bir bardak su ekleyin ve suyunu çekene, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Hazırladığınız pirinçli harcı domateslere doldurun ve tencereye çok aralık bırakmadan dizin, kenara ayırdığınız kapakları domateslerin üzerine yerleştirin. Tencerenin kenarından 1 bardak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin. Pişen dolmaları servis tabağına alın ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,060 saniyede oluşturuldu.