Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > İzmir Köfte

(İzmir Köfte nasıl yapılır)

İzmir Köfte için kullanılan malzemeler :
500 gr. kıyma
4 dilim bayat ekmek içi
2 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kimyon
ince kıyılmış maydonoz

Sosu için:
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı su
tuz

Tarifi :
Önce yumurta hariç tüm malzemeyi yoğurun. Sonra yumurtayı da ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde kopartıp avuç arasında oval hale getirin. Orta ateşte pişirin. Bir tavada unu, yağı kavurun. Domates salçası, su ve tuz ekleyip kaynatın. Köftelerin üzerine dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.