Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Sebzeli Güveç

(Sebzeli Güveç nasıl yapılır)

Sebzeli Güveç için kullanılan malzemeler :
1 patlıcan
1 kabak
4-5 diş sarımsak
yarım paket yani (200 gr) mantar
2 domates
2 çarliston biber
1 orta patates
1 orta boy kereviz
1 kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 adet havuç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
1 tatlı domates yada biber salçası
1 su bardağı kaynar su

Tarifi :
Tüm malzemeleri soyun ve yıkayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp 2 yada 3 parçaya bölün, patlıcan, kabak, kereviz, domtes ve patatesleri küp küp doğrayın.

Srımsakları sadece soyun ve bütün koyun be havuçlarıda enine yuvarlak dilimleyin. Bir kapta harmanlayın güveçe aktarın.

Bir kasede salça, 1 bardaksıcak su, tuz, karabiber, kırmızı biber, zeytinyağını karıştırın ve malzemelerin üzerine dökün.

Alüninyum folyoyla güvecin ağzını kapatın. Tüm sebzeler pişene kadar orta ateşte pişirin. Sıcakken üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.