Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Güveçte İstiridye Mantar

(Güveçte İstiridye Mantar nasıl yapılır)

Güveçte İstiridye Mantar için kullanılan malzemeler :
200 gr istiridye mantar
1 adet çarliston biber
1 adet orta boy domates
2 diş sarmısak
1/2 tatlı kaşığı salça
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
tuz
karabiber

Tarifi :
Mantarları yıkayalım ve süzgeçe süzülmeleri için bırakalım. Teflon tavaya sıvı yağ,ince kıyılmış soğanı ve sarımsağı ekleyerek 4-5 dk. kavuralım. Mantarları birçak parçaya bölerek tavya ekleyelim ve suyunu çekene kadar kavuralım.

Biberlerimizin çekirdeklerini çıkarıp,ince ince doğrayalım. Domatesleri de küp küp doğrayıp, tavamıza ilave edelim. 3-5 dakika daha kavurup baharatları atalım ve güveç kaplarına paylaştıralım.

Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirinide ekleyerek 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.