Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Anuşkadan Zeytinyağlı Biber Dolması

(Anuşkadan Zeytinyağlı Biber Dolması nasıl yapılır)

Anuşkadan Zeytinyağlı Biber Dolması için kullanılan malzemeler :
1 kg. dolmalık biber (yaklaşık 10 adet)
2 su bardağı pirinç
8-10 adet kuru soğan (yarım kilo kadar)
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı nane
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı yenibahar
2 adet kesme şeker
1,5 su bardağı zeytinyağı
tuz

Tarifi :
Soğanlar ince ince kıyılır. Soğan, tuz ve fıstık, fıstıklar pembeleşene kadar 1,5 su bardağı yağda kısık ateşte kavrulur (2 kesme şeker de bu sıra atılır). Sonra pirinçler ayıklanır, soğuk suda yıkanır,suyu süzülür ve tencereye eklenerek kavurmaya devam edilir.

Yarım saat kavrulduktan sonra, 1 su bardağı sıcak su ilave edilip demlenmeye bırakılır (üzerine havlu kapatılarak).Demlendikten sonra diğer tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Dolmalık biberler yıkanıp, içleri çıkarılır.Hazırlanan içle dolmalar doldurulur, üzerlerine bir dilim domatesle kapak yapılır.

Dolmalar tencereye tek sıra halinde dizilir. Yarılarına kadar gelecek biçimde kaynamış su eklenir. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.