Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Falafel (Lübnan Mutfağı’ndan)

(Falafel (Lübnan Mutfağı’ndan) nasıl yapılır)

Falafel (Lübnan Mutfağı’ndan) için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 soğan
4-6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı maydanoz
kızartmak için sıvıyağ
2 yemek kaşığı taze kişniş

Tarifi :
Nohudu ve soğanları mutfak robotuna koyun. Maydanoz, kişniş, tuz, biber, sarımsak ve kimyonu ekleyin. Püre haline gelmeden ezilmelerini sağlayın.

Kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyip robotu çalıştırın. Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar un veya bulgur ekleyin. Karışımı bir kaba alın, üzerini kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin.

Beklettikten sonra köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın yağda altı tanesini kızartıp bir kağıt havlunun üzerine alın. Kalanı da aynı şeklide pişirin.

Pide ekmeklerinin arasına köfteleri koyun, üzerlerine domates, soğan, biber ve biraz humus ekleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Domates, Soğan, Biber, Humus, Pide
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.