Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Enginar Dolması

(Enginar Dolması nasıl yapılır)

Enginar Dolması için kullanılan malzemeler :
5 adet enginar
3 adet soğan
yarım su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
yarım demet taze nane
yarım demet maydanoz
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım limonun suyu
1 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
yenibahar
tarçın
şeker

Tarifi :
Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın. Tavaya fıstıkları aktarıp, sıvıyağda pembeleşene dek kavurun. Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, pembeleştirin. Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, pirinç suyunu çekene dek pişirin.

Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun.
Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın.
Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin.

Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.