Ana Sayfa > Çorbalar > Osmanlı Çorbası

(Osmanlı Çorbası nasıl yapılır)

Osmanlı Çorbası için kullanılan malzemeler :
100 gr kemiksiz dana eti
10 adet mantar
2 adet taze soğan
1 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı kıyılmış ıspanak
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı

Tarifi :
Küçük küçük doğranmış etleri haşlayın. Daha sonra bir tavaya biraz tereyağı alın ve etleri yağda biraz çevirin.

Başka bir tencereye kalan tereyağını koyun.
Içine dilimlenmiş mantar ve kıyılmış ispanakları atın.
Şebzeler suyunu salana dek sote edin.

Içine ılık suyla ezilmiş salça veya rendelenmiş domatesle unu dökün.

Biraz sonra etleri ve et suyunu ekleyip, 25 dakika pişirin.
Üzerine yeşil soğan doğrayarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.