Ana Sayfa > Tatlılar > Su Muhallebisi

(Su Muhallebisi nasıl yapılır)

Su Muhallebisi için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı nişasta
6 su bardağı su
100 gr. margarin
1 su bardağı şeker
50 gr. dövülmüş antep fıstığı

Tarifi :
Bir kapta 4 bardak suyu kaynatın. Başka bir kapta 2 bardak su da nişastayı eritin. Nişastayı hazırlanan suya ilave edin. Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca, yaklaşık 10-15 dk. sonra altını kapatın. Soğuduktan sonra üzerine antepfıstığı dökerek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.