Ana Sayfa > Ramazan Yemekleri > Badem Çorbası

(Badem Çorbası nasıl yapılır)

Badem Çorbası için kullanılan malzemeler :
süt (2,5 su bardağı) 500gr.
badem 150gr.
acı badem 50gr.
un (2,5 su bardağı) 200 gr.
tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr.
misket hindistan cevizi 1 adet
kemik suyu (4 su bardağı) 800 gr.
içme suyu (2 su bardağı) 400 gr.
nar (1 adet) 250 gr.
tuz (1 çorba kaşığı) 30 gr.
½ bağ maydanoz

Tarifi :
Bademleri haşlayın, kabuklarını soyun ve akşamdan ıslatın. Bademleri mikserde çekin.

Tencerede tereyağını eritin, un ile karıştırın. Hafif ateşte 5 dakika kavurun. Tencereye süt, su ve çekilmiş bademleri ekleyin. Hafif ateşte 20 dakika kaynatın.
Çorbanın inmesine yakın hindistan cevizini rendeleyerek ilave edin. Çorba pişince tavada az miktarda tereyağı eritin, biraz kemik suyu koyun, ince doğranmış maydanozu ekleyip çevirin ve üzerine dökün.

Servis sırasında üstüne nar taneleri serpin.

Not: Bu reçete, Şah Cihangir ve Beyazid'in , 1539 yılı kasım ayının 2. yarısında Edirne'de düzenlenen sünnet törenlerindeki çanak yağması ziyafetinde yer alan bir yemektir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.