Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Kiremitte Kaşarlı Mantar

(Kiremitte Kaşarlı Mantar nasıl yapılır)

Kiremitte Kaşarlı Mantar için kullanılan malzemeler :
yarım kg mantar
200 gr. tavuk goğüs eti
1 adet domates
2-3 adet yeşil ve kırmızı biber
1 adet kurusoğan
1 yemek kaşıgı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım su bardağı kaşar rendesi
karabiber
tuz

Tarifi :
İlk olarak tenceremize sıvıyağ ve tereyağını alıyoruz kuşbaşı doğranmış tavuk etlerimizi suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Daha sonra soğan ve mantarları sırası ile ekleyip mantarlar da suyunu çekene kadar çeviriyoruz. En son yeşil biber ve küçük doğranmış domates ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve karabiber ekleyip ateşten alıyoruz.

Kiremit tavamıza bu karışımı dökerek üzerine rende kaşarı ilave ediyor ve 200 derecede fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. sıcakken yanında pilav ile servis ediyoruz.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,041 saniyede oluşturuldu.