Köpoğlu için kullanılan malzemeler :
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
3 adet sivribiber
1 su bardağı sıvıyağ
tuz
Tarifi : 1 adet patlıcan, patates, kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın. 1 su bardağı sıvıyağı kızdırın. Sırayla patlıcan, patates kabak, havuç ve sivribiberleri kızartın.
Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın. 4 diş dövülmüş sarmısağı, 1 su bardağı yoğurdun içine alıp, sebzelerin üzerine gezdirin.
2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın. İçine kırmızı biberi ekleyin.Yoğurdun üzerine döküp, servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009