Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Soğan Halkaları

(Soğan Halkaları nasıl yapılır)

Soğan Halkaları için kullanılan malzemeler :
3 adet soğan
1 adet yumurta akı
tuz
1 su bardağı un
3/4 su bardağı maden suyu
2,5 çorba kaşığı sıvı yağ
kızartmak için ayçiçekyağı
çıtır pane harcı

Tarifi :
Soğanları soyulup yuvarlak dilimlenir. Soğanların dışından başlayarak iki sıra halinde içlerini çıkarılır. Yumurta akını tuzla köpük haline gelinceye kadar çırpılır. Başka bir kapta un, maden suyu, sıvı yağı ve tuz çırpılır.
Sonra içine çırpılmış yumurta akını ekleyip karıştırılır. Ardından soğan halkalarını bu karışıma bulanır en sonda pane harcı eklenerek kızgın yağda kızartılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.