Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Ajvar

(Ajvar nasıl yapılır)

Ajvar için kullanılan malzemeler :
500 gr. patlıcan
250–300 gr. kırmızı etli biber (damak tadınıza göre)
2–3 diş sarımsak
1 adet küçük boy kuru soğan
2–3 adet domates
acı biber, kırmızı pul biber ( isteğe bağlı)
zeytinyağı
tuz

Tarifi :
Fırınınızın ızgarasını açın, fırın tepsinize alüminyum folyo ya da pişirme kâğıdı serin biber ve patlıcanları dizerek közleyin. Soğanı, sarımsak ve domatesleri soyun, isteğe göre rendeleyin yada ince ince doğrayın. Közlenen patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Zeytinyağını geniş bir tavaya alın ve kızdırın, içine soğan sarımsak ve tuz ekleyerek 4-5 dk. kavurun. Domatesleri ekleyin ve hafif eriyene kadar soteleyin, patlıcan ve biberi ekleyerek 10 dk. kadar hafif ateşte soteleyin. İstediğiniz baharatları ekleyerek blendırdan geçirin ve soğuduktan sonra servis yapın.

NOT: Buzdolabında saklamak için kavanoza alıp üzerini kapatacak kadar zeytinyağı dökmeniz yeterli.

Değişik kahvaltılar için.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.