Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kepekli Poğaca

(Kepekli Poğaca nasıl yapılır)

Kepekli Poğaca için kullanılan malzemeler :
2 adet yumurta
4,5 su bardağı kepekli un
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 adet yaş maya (42 gr)
1 çay bardağı zeytinyağı

içi için
beyaz peynir

üzeri için
2 adet yumurta sarısı

Tarifi :
Küçük boy bir kaseye mayayı ufalayın, içine ılık suyu dökün ve 1 tatlı kaşığı şekeri ilave ederek iyice karıştırıp, 10-15 dakika mayalanmasını bekleyin.

Unu, hamur için gerekli tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve ortasına çukur açarak mayayı ilave edin. Malzemeleri biraz karıştırıp 10 dakika kadar ön mayalanma için bekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurulan hamurun üzerine nemli bir bez örterek hamurun 2 katına çıkmasını yaklaşık 30 dakika kadar bekleyin.

Mayalanan hamuru hafifçe unlayarak tekrar yoğurun ve avucunuzdan biraz küçük parçalar kopartın. Ortalarına peynir koyarak istediğiniz şekli verip beşer cm aralıklarla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Üzerine 2 yemek kaşığı yağ ile karıştırılmış yumurta sarılarını sürün ve öndecen ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin