Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Örme Börek

(Örme Börek nasıl yapılır)

Örme Börek için kullanılan malzemeler :
1/2 kg milföy hamuru
3 adet orta patlıcan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı +yarım çay bardağı süt
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurtanın sarısı

Tarifi :
Ön hazırlık olarak böreğin iç malzemesini hazırlayalım.Patlıcanları 7-8 yerinden kürdanla delerek,ocak ateşinde içleri yumuşayıncaya dek çevirerek közleyelim. Patlıcanlar sıcakken saplarından tutarak,bıçakla kabuklarını soyalım.Sap kısmını kestikten sonra patlıcanları iyice kıyalım.

Tereyağını eritip,unu ekleyelim.Unun rengi hafifçe dönene dek kavuralım. Patlıcanları ilave edelim. Sütü ağır ağır ve sürekli karıştırarak, ekleyelim.Tuzunu ayarlayalım. Üzeri göz göz olana dek pişirip,ateşten alalım. Çırpma teli ile karıştırarak, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim. Bir kenarda bekletelim.

2 adet milföy hamurunu birbirine kenarından yapıştıralım. Merdane ile enine ve boyuna açarak,dikdörtgen bir hamur elde edelim. Hamurun 4 köşesini bir buçuk parmak kalınlığında keselim. Hamurun uzun olan iki kenarından 5 tane kesik yapalım(iki tarafından da).

Patlıcan beğendiyi uzun bir şekilde hamurun ortasına yerleştirelim. Milföy hamurunun keserek yaptığımız karşılıklı kanatlarını üst üste gelecek şekilde kapatalım. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim. Bütün milföy hamurlarını bu şekilde hazırlayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri kızarana dek pişirelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.